Egy Békés megyei közhasznú egyesület Ifjúsági Klub létrehozására 29 és félmillió forint támogatást kapott. Bár az egyesület elnöke és helyettese a kapott támogatást az egyesület bankszámlájáról készpénzben felvette, de abból nagyjából 22 millió forintot mégsem a falu fiataljaira költöttek.

A támogatással való elszámoláshoz strandbelépőről, várbelépőről, színházjegyről, lovas-táboroztatásról, gokart-, csónak-, és vízibicikli bérlésről, de egyéb, a fiatalok szórakozását szolgáló állatkerti programról, gyermeknap rendezéséről, falunapi programokról és a rendezvényekhez kapcsolódó étkeztetésről, szállításról is benyújtottak fiktív számlákat.

A valótlan tartalmú számlák között volt olyan is, ami játékról, könyvről, ping-pong asztalról, sportmezről, labdáról, csocsóasztalról szólt, de nem megvalósult tábortűz rendezéséről is kiállítottak számlát.

A pénzügyi nyomozók az egyesület vezetőjét, helyettesét, szegedi projektmenedzserét, valamint a fiktív számlákat biztosító öt társukat jogosulatlan gazdasági előny megsértése miatt gyanúsítottként kihallgatták, a nyomozást befejezték, és vádemelést javasolnak a Békéscsabai Járási és Ügyészségnél.