A NAV munkatársai egy bolgár rendszámú Fiat Ducato típusú autószállítót és utánfutóját ellenőrizték Röszkén. A járművet vezető férfi úgy nyilatkozott, hogy bejelentenivaló árut nem visz magával.

A pénzügyőrök a nyilatkozatot elfogadták, azonban feltűnt nekik, hogy az utánfutót átalakították, illetve az, hogy az ütögetésre szokatlan, tompa hangot adott.

A vizsgálócsarnokban elvégzett tüzetes vizsgálat alkalmával a pénzügyőrök az utánfutó dupla aljából összesen 73 csomagban, több mint 43 kilogramm növényi törmeléket vettek ki, amelyek a marihuána tesztre pozitívan reagáltak.

Néhány óra elteltével, szintén Röszkén jelentkezett belépésre két szerb állampolgár, egy szintén Fiat Ducato típusú autóval.

A bejelentendő árukra vonatkozó kérdésre az utasok nemleges választ adtak, azonban a raktér felnyitásakor a pénzügyőrök felfigyeltek az ott szállított nagyobb bútorokra és ajtókra. A „rakomány” tüzetes vizsgálatakor átható, szúrós szag volt érezhető és a két férfi is egyre idegesebben viselkedett. Az ajtólapokat a pénzügyőrök szétszerelték, az azokban kialakított rejtekhelyről pedig megközelítőleg 16 kilogramm marihuána gyanús anyagot pakoltak ki.

A pénzügyőrök az összesen 125 millió forint feketepiaci értékű kábítószergyanús anyagot, valamint a járműveket vezető bolgár és szerb állampolgárokat feljelentéssel átadták a rendőrségnek.

Sajtóközlemény 2017.11.13._1 Sajtóközlemény 2017.11.13._1

Sajtóközlemény 2017.11.13._2 Sajtóközlemény 2017.11.13._2