Egy budapesti vállalkozó irányította azt a bűnszervezetet, amely milliárdos nagyságrendben gyártott számlákat reklámtevékenységről és építőipari munkákról. A kibocsátó cégek valós gazdasági tevékenységet nem folytattak, kizárólag számlázással foglalkoztak. Nem rendelkeztek se alkalmazottal, se telephellyel, és eszközeik sem voltak a számlázott tevékenységekhez. Az ügyleteket látszólagos banki utalásokkal leplezték. A számlák jutalékkal csökkentett ellenértékét az átutalás után készpénzben juttatták vissza a megrendelőknek.

A számlagyár tagjainak elfogásában és a bizonyítékok lefoglalásában 60 pénzügyi nyomozó, 10 járőr és az illetékes adóigazgatóság munkatársai vettek részt. Mivel számítani lehetett arra, hogy a bűnszervezet irányítójánál fegyver van, a MERKUR bevetési egység is közreműködött az akcióban. Két helyszínről kábítószergyanús anyag került elő, ezért a rendőrségnek is intézkednie kellett.

A helyszíneken milliós értékű órákat, ékszereket és mintegy 30 millió forint készpénzt foglaltak le a nyomozók. Ezenfelül kezdeményezték ingatlanok és bankszámlák zár alá vételét. Az intézkedésekkel az elkövetők által okozott teljes kár megtérült. Különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás miatt a bűnszervezet vezetőjével és tagjaival szemben a törvény akár húsz év szabadságvesztés kiszabását is lehetővé teszi. A nyomozással párhuzamosan adóigazgatási eljárás indult