A nő által irányított, közfoglalkoztatásra szakosodott egyesületek és cégek munkaerőt közvetítettek Győr-környéki gazdasági társaságoknak. A munkavállalókat bejelentették, utánuk az adókat és járulékokat látszólag rendben bevallották és be is fizették, a munkaközvetítésből származó bevétel áfáját azonban fiktív számlákkal csökkentették, 200 millió forintnál is több kárt okozva ezzel a költségvetésnek.

A gyanú szerint a haszonhúzó nő nemcsak az áfával trükközött: milliókat vett fel az irányítása alatt álló szervezetek és társaságok bankszámláiról készpénzben. Ezeket a kivéteket később nem tudta számlával igazolni, így összességében mintegy 665 millió forintot sikkasztott el saját érdekeltségeiből.

A kivitelezéshez azonban szükség volt egy, a bűncselekmények felett szemet hunyó könyvelőiroda beszervezésére is. A választott cég a haszon fejében nemcsak a valótlan tartalmú bevallások benyújtását vállalta el, hanem a bűncselekmények tervezésében és végrehajtásában is jelentős szerepet vállalt.

A NAV pénzügyi nyomozói hét helyszínen kutattak bizonyítékok után. Az egyesületekkel és cégekkel kapcsolatos könyvelési iratok lefoglalása mellett ingatlanokat és bankszámlákat zároltak. Az elkövetők akár tíz év szabadságvesztést is kaphatnak.