A NAV Nyugat-dunántúli Bűnügyi Igazgatóságának pénzügyi nyomozója október derekán Budapesten, a Rákóczi téren részesített elsősegélyben egy kritikus állapotba került, több nyílt csonttörést szenvedő motoros ételfutárt, akit a szeme láttára gázoltak el.  

A fiatal hadnagy éppen az intézkedéstaktikai továbbképzés miatt volt Budapesten, amelyen a rendvédelmi elsősegélynyújtást is elsajátította. Az életmentő ismeretek felelevenítésének másnapján, 20 óra körül, a budapesti Rákóczi téren ütöttek el a szeme láttára egy robogóval haladó ételfutárt. Frissen megszerzett tudásával felvértezve azonnal odafutott a krízis helyszínére, miközben hívta a 112-es segélyhívószámot. 

Az ételfutár eszméleténél volt, azonban a jobb lábán nyílt combcsonttörést szenvedett, de a bal lábán is voltak sebek, továbbá a bal alkarján is nyílt törés volt látható. A segítségnyújtás közben többen odasiettek. Az egyik jóakaró egy övvel elszorította a sérült jobb combját, míg egy egészségügyi pályára készülő lány a futár fejét tartotta addig, amíg a pénzügyőr a sérült bal lábát rögzítette. Időközben a helyszínre érkeztek az Országos Mentőszolgálat munkatársai, akiknek Vajda Péter átadta a sérültet az ellátás folytatása céljából, azonban tovább asszisztált az egészségügyisek munkájához. 

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal kiemelt figyelmet fordít arra, hogy a szolgálatot teljesítő pénzügyőrök az elősegélynyújtásban szerzett ismereteiket szinten tartsák, sőt bővíthessék. Az elmúlt években több pénzügyőr is sikeresen elvégezte a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar Műveleti Medicina Tanszéke és az Országos Rendőr-főkapitányság által, a fegyveres rendvédelmi szervek állománya részére szervezett Police Medic képzést.