Udvarnál jelentkezett belépésre egy magyar rendszámú személygépkocsi, amelyben két szerb-magyar kettős állampolgár utazott. A NAV pénzügyőrei a határrendészek értesítése alapján átvizsgálták a gépkocsit és az átalakított gépjárműben a csomagtartó borítása, valamint a vezető ülés alatt, és a műszerfalban 434 karton magyar adójegy nélküli cigarettát és 2 darab szerb rendszámot találtak.

Megállapították, hogy a gépjármű egyedi azonosító jeleit engedély nélkül megváltoztatták. Erre utalnak az előkerült szerb rendszámok és egy szerb forgalmi engedély, valamint az, hogy a motortérben lévő alvázszámot átfestették, illetve az ablaküvegben található alvázszám nem egyezett a motortér egyik alvázszámával sem. Ezen kívül az ablaküvegben lévő rendszám sem volt ugyanaz, mint a gépkocsin lévő.

A pénzügyőrök az adózatlan cigarettát, illetve a szállítására használt gépjárművet lefoglalták, és orgazdaság elkövetésének gyanúja miatt feljelentést tettek a NAV pénzügyi nyomozóinál, valamint egyedi azonosító jellel való visszaélés alapos gyanúja miatt a rendőrségen. A feljelentéssel egyidejűleg 5 millió forint jövedéki bírságot is kiszabtak