Az egyenruhások az M1-es sztráda hegyeshalmi szakaszánál ellenőriztek egy bolgár kisteherautót, aminek a sofőrje nem akart közreműködni a raktér átvizsgálásakor. A 35 éves bolgár férfi különböző csomagokat, nyílászárókat és redőnyöket szállított Belgiumba. A pénzügyőrök a raktér kipakolása után tovább vizsgálták a gépkocsit. Mint kiderült, a redőnyöket a bemutatott okmányok alapján nyáron vásárolták, azonban egyforma méretük ellenére súlyuk nem egyezett meg, az egyik elem végében még a gyári csavar sem stimmelt. A gyanú hamar tényre váltott, amikor a „kakukktojást” felnyitották a járőrök. Összesen 659 doboz magyar zárjegy nélküli cigarettával tömték ki a redőny belsejét. 

A pénzügyőrök a csaknem 1,5 millió forint értékű cigarettát lefoglalták, és a sofőr ellen jövedéki törvénysértés miatt eljárást indítottak, aki közel 2,1 millió forint bírságra is számíthat. 

Ahhoz, hogy a külföldi utazás felhőtlen legyen, érdemes tisztában lenni az utasforgalomra vonatkozó vám- és egyéb szabályokkal: https://nav.gov.hu/vam/utazás