A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a GitHub felületén elérhetővé tette az eNyugta rendszerben bevezetendő e-pénztárgépek fejlesztői dokumentációját, valamint a hozzá tartozó XSD-sémákat.

A NAV különös figyelmet fordít arra, hogy a bevezetés előtt álló e-pénztárgépek rendszerével kapcsolatos részletes műszaki követelményeket időben megismerhessék és véleményezhessék a fejlesztők. Ezért mindenki számára hozzáférhetővé tette a legismertebb fejlesztői platformon

A fejlesztői dokumentáció célja az e-pénztárgépek szolgáltatásainak, illetve az azokhoz kapcsolódó XML-üzenetstruktúrák bemutatása. A dokumentáció bemutatja a vevői alkalmazás szolgáltatásait és azok üzenetstruktúráját is.

A közzétett dokumentáció munkaanyag, a 2023. október 2-ai állapotot tükrözi, tartalma a fejlesztői visszajelzések, valamint a műszaki notifikációs eljárás alatt álló e-pénztárgépekről szóló rendelet alapján még változhat. A rendelet tervezete az Európai Bizottság által felügyelt műszaki szabályozások információs rendszerében (TRIS), itt érhető el.

A fejlesztői dokumentációra vonatkozó javaslatokat, észrevételeket a NAV az enyugta@nav.gov.hu e-mail-címen, illetve a https://github.com/nav-gov-hu/eRECEIPT/discussions linken várja.

 

 

Nemzeti Adó- és Vámhivatal