Adózói fórum az Online Számla rendszerről

A NAV Vas Megyei Adó- és Vámigazgatósága Adózói fórumot tart az Online Számla Rendszer bevezetésével kapcsolatos tudnivalókról.

Július elsejétől minden olyan számláról, amelynek belföldi adóalanyra áthárított áfatartalma minimum 100 ezer forint, adatot kell küldeni a NAV-hoz. Az adatküldést legkönnyebben online számlázó program használatával lehet megvalósítani. Olyan számlázó programra van szükség, amely alkalmas arra, hogy az adatokat automatikusan továbbítsa az Online Számla rendszerbe.

Az adatszolgáltatás azoknak is kötelező, akik kézzel kiállított számlákat, azaz számlatömböt alkalmaznak. Amennyiben ezen a számlán az áfa legalább 100 ezer forint, öt napon belül, ha pedig eléri az 500 ezer forintot, a kiállítás utáni napon kell elvégezni az adatszolgáltatást manuális feltöltéssel. Az eddig számlatömböt használó vállalkozásoknak is érdemes megfontolni az áttérést a jóval kevesebb adminisztrációval járó számlázó programokra.

A módosult szabályok megismeréséhez és gyakorlati alkalmazásához nyújt segítséget a NAV Vas Megyei Adó- és Vámigazgatósága adózói fórumán 2018. június 21-én 10 órától az Igazgatóság „C” épületében (Szombathely, Petőfi Sándor u. 22.)