1,5 milliós napi bevételt foglaltak a végrehajtók

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal végrehajtói Somogy megyében közös ellenőrzéseket végeztek a revizorokkal és pénzügyőrökkel. Az együttműködés eredményeként több mint 3,7 millió forint adótartozást hajtottak be, amelyből egy adózó 2 nap alatt 3 millió forintot fizetett meg.

A NAV Somogy Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai a balatoni szezonhoz kapcsolódóan többször is közösen léptek fel. A végrehajtók és az operatív ellenőrök olyan hátralékkal rendelkező adózókat kerestek fel, akik az online pénztárgépből származó adatok alapján jelentős napi bevétellel rendelkeztek. Az ellenőrök a kijelölt helyszíneken próbavásárlást végeztek és forgalmat is számláltak.

A közös eljárások során a végrehajtók összesen 3,7 millió forint készpénzt foglaltak le. Az egyik esetben a társaság adótartozása miatt egy alkalmazott önkéntes befizetés jogcímén átadott 647 ezer forintot a végrehajtók részére. Egy másik esetben a pénztárgép napi forgalmát figyelembe véve a végrehajtók a pénzügyőrök kíséretében jelentek meg egy egyéni vállalkozónál. A hétvégét és az ünnepnapot is felhasználva, az esti órákban a balatoni vendéglátó egységben 1,5 – 1,5 millió forint készpénzt foglaltak le a vállalkozó jelentős adótartozása fejében.