Betűméret növeléseBetűméret csökkentése
Tájékoztató a visszavont forgalmazási engedélyű online pénztárgépekkel kapcsolatos támogatásról
2014.02.20.

Archív: 2014.08.08.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal tudomására jutott, hogy a korábban forgalmazott, visszavont engedélyszámú online pénztárgépek egyes megrendelőinek a korábbi forgalmazó a vételárat visszatéríti.

Ennek kapcsán felhívjuk a figyelmet arra, hogy azon megrendelőknek, akik részére a korábbi forgalmazó a vételárat visszatérítette, ugyanakkor a megrendelő korábban eljuttatta a 16/2013. (VI.3.) NGM rendelet 13/A. § szerinti állami támogatás igénybevételére szolgáló nyilatkozatát a Nemzeti Adó- és Vámhivatal részére, a következők szerint járjon el.

Amennyiben a vételárat a korábbi forgalmazó a megrendelő részére teljes összegben visszatéríti, és az adóhatóság a 16/2013. (VI.3.) NGM rendelet 13/A. § szerinti állami támogatás odaítéléséről még nem hozott határozatot, úgy a vételár visszafizetésének tényét a megrendelő – írásban - haladéktalanul jelezze az illetékes adóigazgatóság részére. Felhívjuk a figyelmet, hogy az illetékes adóigazgatóság értesítésével - amennyiben a támogatás kiutalása még nem történt meg - a 16/2013. (VI. 3.) NGM rendelet 13/A. § szerinti támogatási kérelem visszavontnak minősül.

Amennyiben a korábbi forgalmazó az online pénztárgép vételárának csak egy részét téríti meg, úgy ezt a tényt is – írásban - haladéktalanul jelezze az illetékes adóigazgatóság részére. Ebben az esetben a bejelentésben jelölje meg, hogy a nyilatkozatban feltüntetett, támogatásként igényelt összegből mekkora összeg maradt fenn.