Online Pénztárgépek
Betűméret növeléseBetűméret csökkentése
2018.02.21.
Online pénztárgépek tájékoztató

Figyelem! A Nemzeti Adó-és Vámhivatal tájékoztatja a pénztárgép és  taxaméter szervizeket, valamint a pénztárgép és taxaméter üzemeltetőket, hogy a jogszabály által számukra előírt adatszolgáltatási kötelezettségre új adatlapok kerültek rendszeresítésre!

Tisztelt Érdeklődő!

 

A pénztárgépek műszaki követelményeiről, a nyugtakibocsátásra szolgáló pénztárgépek forgalmazásáról, használatáról és szervizeléséről, valamint a pénztárgéppel rögzített adatok adóhatóság felé történő szolgáltatásáról szóló 48/2013. (XI. 15.) NGM rendelet gyakorlati végrehajtásához a Nemzeti Adó- és Vámhivatal honlapján folyamatos és részletes tájékoztatást nyújt közlemények, tájékoztatások, figyelemfelhívások és gyakori kérdések-válaszok megjelentetése formájában, folyamatosan bővülő tartalommal.

Az online pénztárgépek tesztelése érdekében a tesztelésre jelentkezés és az ahhoz kapcsolódó kommunikáció csatornájaként KIZÁRÓLAG a gyártók számára az opg.helpdesk@nav.gov.hu email cím szolgál.

Amennyiben az online pénztárgépek üzembe helyezése során felmerült problémák kezeléséről szóló tájékoztatóban (2014.03.17.) foglaltak ellenére az adott üzembe helyezési kóddal a pénztárgép üzembe helyezése nem volt sikeres, úgy az opg.helpdesk@nav.gov.hu mail címen az üzembe helyezési kód megadásával kérhet segítséget.

Kérjük, hogy a megadott email címet kizárólag a fentiekben megjelölt, műszaki jellegű megkeresések céljából vegye igénybe, az egyéb tartalmú, ezen email címre érkező megkeresésekre a Nemzeti Adó- és Vámhivatal nem fog válaszolni, a válaszolást egyéb útra sem fogja terelni.