Gyártók, forgalmazók
Betűméret növeléseBetűméret csökkentése
2014.07.22.
KÖZLEMÉNY

Archív: 2018. 10. 12.

Elkészült az online pénztárgép (a továbbiakban: OPG) forgalmazók számára az az Internetes Forgalmazói Felület, melyen keresztül az általuk forgalmazott pénztárgépekkel kapcsolatos egyes tevékenységek végrehajtását kezdeményezhetik, többek között: hibastatisztikák, működési információk lekérdezése, firmware frissítési hullámok kezdeményezése, végrehajtása.

 

 

Az Internetes Forgalmazói Felület használatához szükséges informatikai eszközök, programok:

 

1. Internet eléréssel rendelkező számítógép, állandó (fix) IP címmel.
2. Internet böngésző program (javasolt: Internet Explorer 8 vagy újabb verzió, Mozilla Firefox 29.0.0 vagy újabb verzió, Opera 12 vagy újabb verzió).
3. Gazdasági társaság hivatalos elektronikus levelezésre szolgáló e-mail cím.

Az Internetes Forgalmazói felület használatához regisztráció szükséges, melynek lépései:

1. A regisztrációhoz szükséges cégszerűen aláírt dokumentumokat postai úton a Nemzeti Adó és Vámhivatal Informatikai Intézet címére kell megküldeni (1143 Budapest, Hungária krt. 112-114.). Kérjük, a borítékra szíveskedjenek ráírni: OPG Internetes Forgalmazói Felület regisztráció. A benyújtandó dokumentumok az alábbiak:

a. A Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal által kiadott forgalmazási engedély másolata b. A NAV honlapjáról letölthető, kitöltött Nyilatkozat, mely tartalmazza

    • az Internetes Forgalmazói Felület eléréséhez szükséges fix IP cím(ek)et,
    • az online pénztárgép forgalmazó adatait,
    • a regisztrációs kapcsolattartó (a felület adminisztratív kezelőjének) adatait.

2. A megadott adatok alapján a NAV saját hatáskörében kezdeményezi a megadott IP cím beengedését a felület elérésére szolgáló NAV szerverek felé.

3. Miután a megadott IP címről elérhetővé válik az „Internetes Forgalmazói Felület” (erről a NAV értesítést küld a regisztrációkor megadott hivatalos e-mail címre), a regisztrált IP címet birtokló számítógépen a használt böngésző programba be kell építeni a NAV által kiadott authentikációs tanúsítványt.

4. Az előző lépések végrehajtását követően a https://opgteszt.nav.gov.hu/CashReg/frg oldal elérhetővé válik a böngészőből.

5. A fenti URL-en megjelenő alkalmazásban lehetőség van további forgalmazási engedélykezelőket regisztrálni.

6. Az oldalon történt forgalmazási engedélykezelői regisztráció elvégzése után be lehet jelentkezni a felületre.

Nemzeti Adó- és Vámhivatal