Nem először gyűjtötték a fémet

Archív: 2018.07.31.

A NAV Békés megyei pénzügyőrei már nem először találkoztak azzal a házaspárral, akiket a közelmúltban egy közúti ellenőrzésen állítottak meg. A fémgyűjtő páros kocsija most is tele volt fémhulladékkal, összesen 35 millió forint bírságot kaptak.

A pénzügyőrök közúti ellenőrzésen állították meg a Békés megyei házaspár autóját. A két személy nem volt ismeretlen a pénzügyőrök előtt, már korábban is volt ellenük eljárás illegális fémkereskedelem miatt. A kocsi átvizsgálásakor kiderült, hogy a páros ez alkalommal is csaknem 1,5 tonna fémhulladékot szállított.

Az ellenőrzésen bebizonyosodott, hogy a házaspár sem fémkereskedelmi, sem környezetvédelmi engedéllyel nem rendelkezik, így a pénzügyőrök a rakományt lefoglalták. Az is kiderült, hogy a páros mindenféle engedély nélkül összesen mintegy 560 tonna fémhulladékot értékesített fémkereskedők részére, melyből ráadásul 12 tonna veszélyes hulladék volt.

A házaspár az engedély nélkül értékesített fémhulladék mennyisége miatt összesen mintegy 35 millió forint bírságot kapott