en en
Utolsó módosítás: 2019.02.21.  csütörtök
Áfafizetésre kötelezett
Egyéb
Közösségi adószámok megerősítése2019.02.04.

Jelen tájékoztatónk abban kíván a segítségére lenni, hogy megismerje, milyen módon van lehetősége meggyőződni tagállami partnere közösségi adószáma érvényességéről és azonosító adatainak pontosságáról.

Új szolgáltatásként „előzetes értesítést” küld a NAV a Köztartozásmentes Adózói Adatbázisban (KOMA) szereplő adózóknak2018.11.23.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) új szolgáltatásként – teszt jelleggel – „előzetes értesítést” küld azoknak, akik a november 25-ei előzetes vizsgálat szerint valamilyen mulasztás miatt az adatbázisban történő szereplés feltételeinek már nem felelnek meg. A hónap utolsó napja előtt küldött értesítés a KOMA-ban szereplőknek lehetőséget ad arra, hogy még időben intézkedhessenek és pótolják a mulasztást.

Az értesítést megalapozó vizsgálat pillanatnyi időállapot szerinti adatokon alapul, ezért, ha az adózó a mulasztását időközben már rendezte (például: tartozását befizette, bevallását benyújtotta), akkor az előzetes értesítéssel kapcsolatban további teendője nincs, a levelet tárgytalannak tekintheti.